Olej z rybího masa obsahuje esenciální mastné kyseliny. Ty je třeba tělu pravidelně dodávat, aby jeho životně důležité funkce byly správně udržovány. Jejich zdrojem jsou ryby a mořští živočichové, pro které však v naší moderní stravě není příliš místa. Kdo z nás jí je lososa, pstruha, sledě či tuňáka více než tři až čtyřikrát týdně?
Potom se však nemůžeme divit, že kardiovaskulární choroby, vysoký cholesterol, vysoký krevní tlak a revmatismus jsou u nás známými nemocemi. Pravidelným užíváním rybího oleje můžete svoje zdraví upevnit a přirozený proces stárnutí oddálit. Mastné kyseliny totiž snižují nebezpečí srdečních chorob až o neuvěřitelných 75 %!
Pomoc z Norska
Norsko je na světové špičce ve výzkumu a vývoji mořských Omega-3 mastných kyselin. Souostroví Lofoty v Norsku obklopují nejčistší moře světa, kde lososi jsou plni života a energie. Z nich se také v moderních laboratořích vyrábí nejčerstvější rybí olej na světě a kapsle z něj. Tolik potřebné esenciální mastné kyseliny si totiž naše tělo nedokáže nijak vyrobit. Pokud tedy nejsou dodávány konzumací tučných ryb několikrát týdně a nechceme předčasně umírat na typické nemoci našeho životního stylu, máme možnost užívat potravinový doplněk právě z oleje, vyráběného v Norsku.
Pro lepší a delší život
V severních zemích, kde jedí hodně ryb, vlastně neznají úmrtí na infarkt. Ale i jejich imunitní systém je silný. Naše západní strava však má tuků prospěšných pro náš organizmus a mozek žalostně málo. Náš život však vyžaduje stále více sil k optimálnímu fungování a jistě i ve vyšším věku chceme být v dobré kondici. Přírodní antioxidanty obsažené v červeném mase z lososa navíc chrání proti negativním vlivům škodlivých látek v životním prostředí a ve stravě.
Kromě lososa obsahují v menším množství omega-3 mastné kyseliny také:
· tresčí olej a sardinky
· ančovičky
· lněné semínko
· vlašské ořechy